Är det ok att vara gay?

En fråga som jag vet att många tänker på är hurvida det är ok att vara gay eller inte. Även om du som läser detta inte är gay så finns det definitivt lärdomar att hämta från följande resonemang.

En otroligt smakfull och vacker bild.

En otroligt smakfull och vacker bild.

Innan jag börjar mitt resonemang så är det bäst att vi är tydliga med att min åsikt i frågan är den enda som är gällande. Ingen bör lägga någon tankekraft på vad någon insignifikant beta tycker. Alltså fäller jag härmed den avgörande domen.
Är det ok att vara gay? Ja, så länge du står upp för vem du är. Så länge vem du är inte inskränker på andra människors välmående bör ingen ha rätt att trycka ner dig. Om du är gay och du står upp för att du är gay är det ok. Nu pratar jag inte om att du behöver gå runt och bete dig som någon stereotyp från Melodifestivalen, utan endast att du är ärlig med dig själv och din familj och bekanta. Om de inte accepterar vem du är så är det inte så mycket du kan göra oavsett, men du kommer definitivt inte må bra av att gå runt och leva en lögn. Du kan inte vara alla till lags, men om du står upp för dig själv är du i alla fall sann mot dig själv och du kommer må bättre. Detta gäller inte endast när det kommer till frågor om sexualitet utan om livet i allmänhet, bry dig inte så jävla mycket om vad andra tycker, det kommer alltid att finnas människor som ogillar dig, oavsett vad du gör.

Bilden har ingenting med inlägget att göra men är utan tvekan väldigt estetiskt tilltalande.

Bilden har ingenting med inlägget att göra men är utan tvekan väldigt estetiskt tilltalande.

Vidare känner jag att det är läge att skriva lite om “gaypropaganda” då det går in i ämnet på två sätt. Även om det i min värld är helt acceptabelt att vara gay och att stå för det finns det i min mening ingen anledning till att försöka pressa frågan vidare. Vad två vuxna människor gör bakom stängda dörrar är deras ensak och ingen bör lägga sig i detta. Men när man tar det ut i offentligheten och sätter det (och ibland på ett aggressivt sätt) i kontrast mot “normen” blir det mer problematiskt. Kärnfamiljen är någonting vackert och bör aldrig bespottas. I Sverige idag är den så kallade normen ofta föremål för angrepp. Jag tycker detta är helt åt helvete. Normen är bra, jag är tacksam för normen, jag är tacksam för mamma och pappa. Vidare tycker jag att det finns en väsentlig skillnad mellan att stå upp för att vara gay och att pressa in det i ansiktet på andra människor. Vad vuxna människor gör bakom stängda dörrar är deras ensak och bör förbli deras ensak, precis som jag inte berättar för någon vad jag och min tjej gör i sängen finns det ingen anledning för någon annan att göra det heller. Speciellt när det kommer till offentliga sammanhang bör man vara extra försiktig med vad som visas, ni kan kalla mig gammalmodig men jag vill inte att barn ens ska behöva tänka på sex över huvud taget, speciellt inte samkönat sex.  Alltså, man bör skilja på sexualitet och sex. Våga stå för din sexualitet och vem du vill älska men håll gärna sexdelen för dig själv.

yäbaddi

Slutligen vill jag bara nämna hur beta jag tycker det är när folk säger nedsättande saker om bögar i allmänhet. Det är typexemplet på inskränkthet och feghet. Homosexuella män är generellt sätt mindre brottsbenägna samt mer välutbildade (och betalar därmed mer skatt), dessutom tycker jag av personlig erfarenhet av homosexuella är trevliga och vettiga människor. Nu försöker jag inte på något sätt vara politiskt korrekt eller samla godhetspoäng, jag har inga problem med att peka ut problemgrupper i dagens samhälle. De finns gott om dem och det finns ganska enkla lösningar för problemen. Att man har en sambo av samma kön är däremot aldrig ett samhällsproblem. Den enda anledningen till att vissa människor kastar skit på homosexuella är på grund av att de är lätta offer.

Madness?

Slutsats: Våga stå för den du är. Alla kommer inte acceptera dig men huvudsaken är att du är säker i dig själv. Skilj på sexualitet och sex. Din sexualitet kan du vara öppen med, 2014 är det inget konstigt med att vissa gillar personer av samma kön. Detta betyder inte att världen måste veta vad som försiggår i vuxna människors sovrum. Och slutligen till homofober; Det finns väldigt många grupper som du kan rikta din fobi emot, homosexuella är generellt sätt jävligt sköna, det finns ingen anledning att hysa agg emot dem.

%d bloggers like this: