Dagens idiot!

Jag är otroligt trött på dumma människor i samhället, oavsett om det rör sig om ekonomi, politik eller träning. Eftersom denna eminenta sida endast rör sig om träning kommer jag hädanefter någon gång då och då lyfta fram otroligt idiotiska yttringar från människor som skulle göra bäst i att inte yttra sig alls! Meningen är inte att dissa någon specifik person utan snarare att rätta eventuella lögner.

http://www.alltomstockholm.se/scenkultur/article4060433.aos

“– Är du ute efter magrutor och en snygg kropp är utomhusgym betydlig bättre än att lyfta vikter, säger *** ********, personlig tränare och hälsoutvecklare.”

Bro-science och subjektivitet at it’s finest, han ger ingen vettig förklaring  för påståendet heller. Vad fan är en “hälsoutvecklare” förresten?

“– Ja, då är det helt klart den bästa metoden! Alla har ju magrutor, på de flesta syns de bara inte, och vill du få fram dem handlar det om att minska i fettprocent. Det gör du genom att bränna kalorier och då är det inte ultimat att lyfta vikter. Då är till exempel armhävningar betydligt vettigare, säger han.”

Notera att han inte har fel i första stycket, i andra stycket har han dock fel, tung, hård styrketräning bränner bra med kalorier.

“De flesta är ganska nischade på att bara springa och det är bra, men här har du chansen att baka ihop övningar och jogging och få större variation på din träning. Då blir den också effektivare. Ju större allsidighet i din träning, desto bättre mår du och desto bättre resultat får du, säger han.”

Ju mer allsidighet i träningen desto sämre. Att variera sig gör man om man inte klarar av att progressa längre, och då rör det sig om att byta från hantelpress till bänkpress eller vice versa, inte att slänga in ett Yoga-pass i ditt schema.

Mvh

Marcus

 

 

%d bloggers like this: