Cashewnötssmör Fuuuuaaaarrrrk!!!

Picture 51

Utan palmolja! Användning av palmolja bidrar till avverkning av regnskog i Malaysia och Indonesien. Om du inte bryr dig om detta är du beta som fan.

 

Jag har hittat en väldigt god produkt! Nämligen cashewsmör! Det är till konsistensen liknande jordnötssmör. Smaken däremot, är som tagen från Himmelriket! Dock bör man ha i åtanke att det är svårt att få någonting att inte vara gott med 628 kcal per 100 gram. Makronutrienterna är som följer: Fett: 51,2. Kolhydrater: 18,9. Protein: 20.6. Samtliga per 100 gram. 
Alltså ingen höjdare när det kommer till innehållet sett till dessa siffror. DOCK rör det sig om en väldigt “ren” källa till energi och smak. Vad jag menar med ren är att den inte innehåller en massa ogudaktiga ämnen som mycket annat gott innehåller (kemikalier, e-ämnen etc). En trevlig detalj är även att den inte innehåller någon palmolja, vilket är en god nyhet för oss som är tillräckligt alfa för att bry oss om djur och natur. 
Produkten kan ätas som den är, exempelvis tillsammans med en god gammal hederlig vassleshake. Fungerar säkert även bra i bakverk, har själv inte experimenterat så  mycket än men det kanske dyker upp i Gains Kitchen framöver! 

Avslutningsvis vill jag att vi alla beundrar följande bild:

grym

%d bloggers like this: