En stor fördel jag har!

Efter mina föregående inlägg, Genetik  samt När jag säger att jag är ren… tänkte jag skriva några tankar om andra fördelar som jag och individer som liknar mig har socialt sett!WP_20131028_004

Kort och gott handlar det om att det inte kommer som en chock för någon att jag är jag. Det kommer inte som någon chock om jag drar fram en vassleshake under ett grupparbete på universitetet. Det kommer inte som en chock för någon att jag vill äta mycket under påskmiddagen. Det kommer inte som en chock för någon om jag säger att jag inte vill dricka för att det påverkar min träning negativt.
Låt oss sätta dessa situationer i en annan kontext. Låt oss säga att en smal tjej bestämt sig för att bli en ultrasexig gudinna. Hon vet att samma regler gäller för henne som för den ärorika Latsbrah om hon vill uppnå sin drömfysik. Även om tjejen i fråga är en upplyst och självständigt tänkande kvinna kan vi inte förvänta oss att människor i allmänhet är det. Om tjejen drar fram en vassleshake i skolan eller på arbetsplatsen kommer det oundvikligen komma ett stort antal följdfrågor och ifrågasättande kommentarer. Om vår tjej vill äta extra mycket (egentligen oavsett tillfälle) kommer detta ofta ses som någonting underligt, tjejer ska trots allt äta sparsamt, det är heller inget ovanligt att tjejer har en dålig attityd till mat. Om vår tjej säger nej till att gå ut en kväll, alternativt väljer att inte dricka sina sedvanliga glas vin kan hon även här vänta sig en rad jobbiga frågor.
Jag och killar som mig behöver inte oroa oss för detta. Det är trots allt så uppenbart vad jag håller på med så nästan oavsett vad jag gör är det normalt. Ifrågasätter någon mig behöver jag endast skratta åt dem, varpå de rimligtvis känner ånger inför sitt ogenomtänkta yttrande.

esoI gymmet är det samma sak. Det är ingenting konstigt att jag taggar igång rejält inför mitt set bänkpress. Att jag skriker innan, under och efter setet är ingenting märkligt. Jag skriker innan för att tagga igång, under för att det är tungt, efter för att jag är nöjd med min prestation. Visst kan det finnas människor som tycker detta beteende är underligt. Tänk er då hur dessa oärorika individer tänker när de ser en tjej eller en liten kille göra detsamma. Vidare så har vissa en förmåga att bry sig för mycket på gymmet, detta gäller särskilt tjejer. Med att bry sig för mycket menar jag att de tänker på hur de ser ut, hur deras övningsutförande ser ut etc. Det vill säga att vissa tjejer inte vill svettas, inte vill göra grimaser när de kör, konstant oroar sig för att någon ska tycka de gör övningen fel. För mig gäller inget av dessa och fördelen med det är att jag kan fokusera fullt på min prestation under seten, utan att oroa mig för annat.gladiator54545Hur bör du då resonera om du befinner dig i en situation där människor runtom kring dig har svårt att acceptera dina val? För det första måste du vara sann i din övertygelse om att en livstil som innebär progression och ökat välmående alltid är överlägsen en livsstil av fysisk dekadens, ångestfyllda nätter av alkohol samt mental svaghet. Om du kommit till denna insikt är det lättare att sluta bry sig så jävla mycket om vad idioter tycker. Du vet att de har fel, och du vet även att jag vet att de har fel. Med detta sagt bör du alltså inte vara rädd att stå för dina val så länge du vet att det i slutändan leder till någonting bättre.

%d bloggers like this: