Angående 300 Rise of an Empire!

300_rise_of_an_empire_still_a_lJag hade redan i förväg bestämt mig för att inte jämföra den nya filmen med 300. 300 kommer i mitt hjärta alltid vara den bästa i sin genre. Nämnas bör också att vi laddade upp med 300 som pwo-film innan lördagens gym och jag fick sjukligt många rysningar. Helt galet. Jag blev då även påmind om varför jag började träna och gymma. Jag blev påmind om vad det hela handlar om. Många blir förundrade när jag säger att Leonidas är min målfysik. Jag tänkte också att mina perspektiv kanske hade ändrats, att hans fysik kanske trots allt inte var så imponerande som jag minns. Ack så fel jag hade. Jag kände mig nästan mänsklig i en jämförelse med den gudomliga fysiken. Vidare så är hela filmen som gjord för mitt sätt att se världen. Visst det finns många betas som kommer hitta fel i den och haka upp sig på småsaker. Den är inte historiskt ackurat. Det är heller inte poängen. Poängen är att den ska vara så alfa, maskulin och testosteronfylld som möjligt. Om man inte kan hantera detta kommer man troligtvis inte köra särskilt bra tillväxt i gymmet, om man inte känner sig extremt taggad och testosteronfylld efter ha sett filmer som denna är sannolikheten låg att man kan vara tillräckligt aggressiv och redo i gymmet att ge allt. Vissa killars oförmåga att slå på rage-mode i gymmet är den enskilt största faktorn till att de inte uppnår ärorika fysiker (skriver ett längre inlägg om detta senare). Om man inte kan hantera hur episk 300 och liknande historier föreslår jag att man håller sig till American Pie och alkohol.
gerard-butler-as-king-leonidas-in-300-2006Angående filmen var den bra! Hade hellre sett den innan ett rejält gympass istället för på en bio men det får bli längre fram! Det var glädjande att se att Aten blev fokus i filmen. Många associerar det antika Aten med tänkare och filosofer, vilket inte är fel, dock är det viktigt att komma ihåg att de precis som de övriga stadsstaterna även satte stort värde vid egenskaper som mod och styrka och hade (precis som i filmen) en väldigt stark flotta och var en stormakt när det begav sig!athenai

%d bloggers like this: