Perfektion

Detta blir en sorts uppföljning till mitt föregående inlägg: http://narcissus.se/2014/03/12/man-blir-aldrig-nojd/

armyshoot

Testosterone

Låt oss börja med ett citat ur en bok jag just läste. Ni som känner mig lite bättre vet att jag läser en hel del böcker. Genom åren har vissa sekvenser och citat gjort särskilda intryck. Följande citat har jag reflekterat över och kommit fram till hur otroligt sant det är:

‘Can it be possible for a thing to be too perfect?’ asked Fulgrim. ‘Surely everything that is beautiful and noble is the product of of reason and calculation.’ 
‘Great art isn’t about reason, it’s about what comes from the heart’ said Ostian. ‘You can work with all the technical perfection in the galaxy, but if there is no passion, then it is a wasted effort.’
‘There is such a thing as perfection’, snapped Fulgrim, ‘and our purpose for living is to find that perfection and show it forth. Everything that limits us we have to put aside.’ 
Ostian shook his head , too caught up in his words to notice the primarch’s growing anger. ‘No my lord, for the artist who aims at perfection in everything achieves in it nothing. It is the essence of being human that one does not seek perfection.’
‘And what of your own work?’ asked Fulgrim. ‘Do you not seek perfection in it?’
‘People throw away what they could have by insisting on perfection, which they cannot have, and looking for it where they will never find it. Were I to await perfection, my work would never be finished.’

Låt mig ta ett eget exempel. Bilderna ni ser ovan är tagna från min första fitnessmodelsession. Formen var så bra jag kunde få den på naturlig väg. Jag gjorde ingen vätsketömning eller liknande med hade deffat och hållt formen väl innan jag åkte ner (till Tyskland). Detta var i mitten på Augusti, jag visste att jag egentligen inte hade någonting mer ärorikt att göra under sommaren som krävde en superb form, därför hade jag vid min hemkomst (åkte ner fredagen kom hem söndagen), en ätardag av episka proportioner, jag vet inte vad kalorierna slutade på för dagen men bedömt uppemot 7000 kcal. Mentalt så kände jag att mina dagar av perfekt form var över, jag tänkte att denna extrema utsvävning hade satt spiken i kistan för sommarens gudomliga estetik, men det var inte hela världen heller då bulken var i antågande tänkte jag. Nedanstående bild är söndagen veckan efter. Så här i efterhand inser jag hur obefogade mina farhågor var. Formen på bilden ovan är fortfarande grym. Det var bara i mitt eget sinne som jag inte längre var i perfekt form.

Bilden har ingenting med inlägget att göra men är utan tvekan väldigt estetiskt tilltalande.

Jag har aldrig lyft ett kilo i hela mitt liv för att imponera på damerna, men till er som gör det. Kom ihåg att det inte spelar någon roll visuellt sett om du ligger på 7%- eller 10% kroppsfett eller om du har 42 cm eller 45 cm biceps, du är fortfarande rippad i det första exemplet och grov i det andra exemplet. Det som är attraktivt är hur du ser på dig själv. Det är hur du för dig som är viktigt. Om vi återgår till exemplet ovan så var jag otroligt mycket mer attraktiv dagen vid de första bilderna. Nu kanske ni undrar varför, det är trots allt ingen som ser någon skillnad förutom jag själv. Varför jag är mer attraktiv, är för att jag känner mig gudomlig (ofta när jag är i form och kollar mig själv i spegeln undrar jag om det någonsin funnits någon med lika heroisk fysik) och självförtroendet justeras därefter. Vid tiden för den andra bilden känner jag mig inte längre lika gudomlig, och självförtroendet justeras även då därefter (observera att jag fortfarande självklart var galet nöjd med min fysik, endast inte i den utsträckningen som på de första). Under hösten började jag dock komma till djupare insikter kring hur man ser på sig själv.
Jag brukar vanligtvis inte skriva så mycket om mitt privatliv men gör här ett undantag för att ge tyngd åt mitt argument. I höstas var jag som bekant i Irland, träffade då även min vackra flickvän. I bodybuildingtermer var jag under denna tid “bulkad och vattnig”. Jag var absolut inte i någon imponerande form, däremot hade jag fått ett så grymt mottagande i Irland samtidigt som folk började känna igen mig och allting kändes bra. Jag hade även sommarens meriter att luta mig tillbaka på. Så även om min form inte var på topp kände jag mig ändå otroligt säker i min fysik och lika gudomlig som under sommaren och allt detta (tillsammans med andra faktorer) ledde till ett extremt bra självförtroende. Detta ledde till att jag blev väldigt attraktiv. Hade jag nu insisterat på konstant perfektion istället och oroat mig för att jag inte var i bra form eller oroat mig för andra imperfektioner hade jag inte varit i närheten av lika attraktiv och detta hade syns direkt, speciellt av en tjej, detta då kvinnor är mycket mer socialt kompetenta och kan se och tolka signaler långt bättre än vad män kan. Hur som helst kände jag mig som en gud och den utstrålningen är väldigt svårslagen när det kommer till attraktion.

trackarena

Mitt bästa råd som kommer rätt från mitt hjärta av guld är att sträva efter perfektion men att inte insistera på det och att inte invänta det. Ingen är perfekt. Jag är inte heller perfekt, och kommer heller aldrig att bli det. Det finns imperfektioner även hos mig som jag inte kan göra någonting åt. Men detta är även det som gör att du som läser dessa rader samtidigt måste beundra mig. Ingen kan relatera till någon som är perfekt. Alla har imperfektioner som påverkar dem. Vissa killar önskar att de var längre och oroar sig för att tjejer ska finna det oattraktivt, det som är oattraktivt är din osäkerhet och inte din längd. Som sagt har vi alla någonting som vi är missnöjda med, mig inkluderat, men jag har för längesedan lärt mig att aldrig haka upp mig på saker som jag inte kan göra någonting åt, jag kan endast göra förbättringar där jag kan. Ett exempel är mitt ansikte. Jag hade aldrig tänkt på att det spelade någon roll, men fick ett ganska brutalt uppvaknande ju mer tid jag spenderade på Internet. Då gjorde jag en självanalys och bestämde mig för att göra det bästa av det jag kunde ändra på, varför jag nu sitter i alla fall i mina egna ögon (vilket är det enda viktiga) med ett bättre utseende. Jämför dessa två videor:(https://www.youtube.com/watch?v=jRu0tQO63wE vs https://www.youtube.com/watch?v=QhLXpFXmEAM).
Mitt råd är alltså att förbättra det du kan men lägg inte energi på att grubbla över sånt du inte kan förbättra. Du kanske saknar någonting som någon annan har men du har garanterat någonting som den andra inte har.

Picture 143Våga därför tro på dig själv. Jag tror på mig själv för fullt, jag kommer att officiellt deklarera mig själv som en gudomlighet inom en snar framtid. Detta trots att jag har imperfektioner, men det är jag heller inte ensam om, Achilles hade trots allt sin häl och Herkules blev till slut galen.
Min poäng till er som läser detta och förhoppningsvis läser detta inlägg igen i sommar är: Våga slit av er tröjan, våga vara lika narcissistiska som jag är. Gå fram till ett gäng tjejer och säg åt dem att känna på rutorna, om du inte har rutor be dem känna på armarna. De kommer att uppskatta din självsäkerhet och du kommer få en kick av det. Det gör ingenting om du inte lyckats komma in i din perfekta form än eller om du inte nått ditt uppsatta mål. Ett till exempel är min strongmanvideo som jag spelade in för några veckor sedan (https://www.youtube.com/watch?v=O31GzNwKdxs). Jag diskuterade filmen med min broder och jag sa att det var synd att jag inte var i bättre form, varpå han svarar “det gör ingenting, din fysik där och då är perfekt för tillfället” och det stämmer, det gjorde ingenting att jag var ultrabulkad och odeffad, för det var inte det videon handlade om, utan snarare om metal, styrka och testosteron, så jag kan känna tillfredsställelse i den, min dåliga form till trots.
Jag hoppas att detta eminenta inlägg förstås rätt. Vad som gör att man kommer långt är att man siktar högt. Jag respekterar och stödjer dig fullt ut som vill ha en riktigt jävla brutal tvättbräda till sommaren. Det jag säger är att även om det inte blir precis som du tänkt dig bör det inte hindra dig från att vara stolt över dig själv och göra de saker du tänkt dig när du visualiserat dig själv som en högst estetiskt tilltalande hjälte. CameraZOOM-20130804134716252

%d bloggers like this: