Mitt förhållande till kost

Tänkte gå in lite på hur underbart mitt förhållande med kost är och hoppas att fler kan anamma detta synsätt! 

WP_20140318_010

De allra flesta människor idag har ett väldigt negativt förhållande till mat och särskilt till god mat. Att äta någonting gott anses som syndigt och skuldbelagt (vilket även ofta ökar njutningen). Nu har ju hela Västvärlden stora problem med fysisk dekadens och i stor grad till följd av hur pass kassa kostvanorna är, Sverige är relativt besparat från detta men är inget undantag. Jag ser självklart gärna att gemene man börjar äta bättre (och därigenom blir en produktivare medborgare), så att en visst moraliskt avstånd till att äta “onyttigt” kan vara på sin plats. Dock finns det hälsosammare och framför allt roligare sätt att se på saken. Låt mig förklara hur jag ser på mina kostvanor.

WP_20140222_020

Jag äter godis i princip varje dag. Gjorde det under hela förra året också men blev fortfarande rippad. För de flesta kommer det fortfarande som en chock att jag äter godis. Många ser godis, glass etc som någonting ont som man måste träna bort efter ha ätit det. Alltså blir även träningen någonting för att botgöra ett felaktigt beteende. I min värld är godis någonting som hjälper mig. Jag vet att godis kommer att öka min prestation. När jag ser ovanstående bild tänker jag genast på vilket jävla tryck jag kommer få på gymmet. De flesta dödliga tänker “fan, nu måste jag träna för att göra av med dessa kalorier”. Men för mig har alltså godis i moderation inga negativa associationer, utan jag ser snarare det som någonting gynnsamt, och därmed försvinner även lockelsen av det förbjudna och risken för hetsätningar försvinner då jag ändå tillfredsställer behovet varje dag (utan att gå till överdrift).
Så mitt tips till alla som läser detta, hitta ett sätt att inkorporera det godaste du vet i din vardagsrutin. Nu säger jag inte att du kan äta en pizza varje dag men du kanske kan få plats med någonting liknande i samband med någon händelse. Även om den antika regeln, ‘kalori in vs kalori’ ut gäller kan man fortfarande vara smart med sitt intag. Jag håller helt med om att det är väldigt tillfredsställande att exempelvis äta godis framför någon skön serie. Dock vet jag även att dessa kalorier inte kommer att hjälpa mig sent på kvällen när jag i snart ändå ska sova, då väljer jag att lägga mitt godisintag innan gymmet där de kommer till bäst användning.

WP_20140312_005

Ovanstående är från en pwo-rutin jag skev om förut. Att hitta nya goda kolhydrater är en otroligt givande del i min vardag och min träning. Jag lyckas alltså kombinera godsaker med att uppnå en ärorik fysik.
Mitt råd till dig är att äta det godaste du vet under en specifik tid på dagen, i moderation. Och sedan låta dina övriga mål vara snålare på kalorier. Du kan alltså inte äta gott hela tiden (gott som i kaloririkt) men någon gång under dagen bör de flesta få plats med. Nyckeln här även moderation, köp hellre 100 g lyxchoklad än 200 g vanlig choklad.
Förhoppningsvis kommer denna vardagliga tillfredsställelse vara tillräckligt påtaglig för att markant minimera risken för perioder av hetsätningar.
Avslutningsvis vill jag att vi gemensamt beundrar The Chest of Glory.

Picture 193

%d bloggers like this: