Exempel på clean eating

Picture 210

Skrev igår om några poänger med att äta ‘cleant’ (http://narcissus.se/2014/05/01/poanger-med-clean-eating/) och tänkte dagen till ära ge ett exempel ur min egen kost.

I handen har jag dels en påse Tutti Frutti och dels tre svenska äpplen.

Tutti Frutti = 560 kalorier (350*1,6=560).

Tre svenska äpplen = Ca 221-265 kalorier (ett normalstort äpple ca 125-150 gram).

Återigen är det intressant att beakta de olika varornas volym, de tre äpplena är onekligen större och kommer således att ta upp mer utrymme i magen, vilket leder till en högre mättnadskänsla. Genom att äta äpplena har jag alltså sparat in en del kalorier och blir dessutom mättare.
Just i mitt fall är mättnaden dock sekundärt i detta mål då jag äter något av dessa alternativ före träningen och då är jag ändå aldrig hungrig.

Video angående exemplet:

%d bloggers like this: