Ett enkelt sätt att progressa!

Det finns inga hemligheter när det kommer till att öka i styrka och muskelmassa. Däremot finns det olika taktiker man kan använda sig av för att uppnå detta, nedan är en metod.

strongman4

Under dagens presspass åsidosatte jag bänkpressen, vilken vanligtvis är först på agendan (mer om detta här: http://narcissus.se/2014/05/19/presspass/). Jag gick helt sonika direkt på pushpressen, som i vanliga fall kommer efter bänkpressen. Efter ett antal tunga set bänkpress är jag givetvis till viss del utmattad i muskulaturen ansvarig för pressande moment, idag däremot när jag sparat den energin kunde jag således prestera mycket bättre i pushpressen, vilket gav mig ett utmärkt tillfälle att progressa rejält.
Dagens pushpressar var därav en väldigt angenäm upplevelse, 2x 100 kg, 3 x 100 kg, 8x 80, 8x 80, notera nu att jag i Mars tog ett personligt bästa på 100 kg (en ärorik progression med andra ord).
Min progression i den uppåtlutande hantelpressen var inte lika imponerande men jag ökade i alla fall antalet repetitioner till 6 (istället för 5) på 3 av setet (50 kg).
Ovanstående är en metod man kan använda sig av någon gång ibland, gör man det för ofta blir progressionen i ens huvudmoment lidande, så välj tillfället väl och gör det mesta av passet när du väl bestämmer dig för att åsidosätta din huvudövning!

%d bloggers like this: