Säg nej till EU

Följande är endast en enkel uppmaning till att rösta på ett parti som ställer sig kritiskt till ett allt mer centraliserat Bryssel. 

flagga_eu_cccp1

EU har fört med sig många fördelar, ökad handel och rörlighet låter på pappret väldigt bra. Argumentet för ökad handel är dock nödvändigtvis inte helt sanningsenligt, den ökade handeln är inom Europa och länderna utanför blir drabbade, ett vanligt exempel som brukar tas upp är hur jordbruket i många afrikanska länder blir hårt drabbade av det kraftigt subventionerade europeiska (franska) jordbruket. Handel med resten av Europa är självklart gynnsam (precis som nästan all handel), men handelsavtal går att få till stånd utan att behöva ge upp vår suveränitet, vidare skulle både Sverige och världen bli rikare med färre handelsrestriktioner; Missförstå mig rätt, jag subventionerar gärna svenskt jordbruk ämnat för svenska konsumenter, men att ge sjukligt stora bidrag till franska bönder som i sin tur kommer att slå ut andra länders jordbruksproduktion är ingenting jag ställer mig bakom.
Angående den ökade rörligheten så finns det självklart poänger med den, men låt oss beakta senaste utveckling i Europa och i Sverige. Kriminella tiggarligor syns i alla större (och mindre) städer, det är endast det vi ser, ökad rörlighet betyder även ökad rörlighet för kriminella element, något som Sverige klarar sig utmärkt utan. Rörlighetsavtal är heller inte någonting ouppnåeligt utan EU.

Belgium's PM Van Rompuy arrives at a news conference after being elected EU President during a EU leaders summit in Brussels

Oavsett alla de ekonomiska argument som kan föras fram till både EU:s för- och nackdel så kvarstår den viktigaste frågan; nämligen den om svenskt självbestämmande. Jag ser ingen som helst poäng med att lämna över makt till ett gäng banditer i Bryssel. Jag fasar för den dag då spanska och franska kardinaler får inflytande över svensk aborträtt och jag fasar för den dagen då Sverige sänker sin standard för djurs rättigheter för att matcha resterande EU-länder.
Min uppmaning är att du som läser detta lämnar din röst på ett parti som ställer sig högst kritiskt till ett större och mer centraliserat EU. Om du av någon anledning inte vill rösta på SD uppmanar jag dig att rösta på Piratpartiet, som står upp för dina rättigheter och din integritet på Internet och som även är en röst mot övervakning och överstatlighet.

%d bloggers like this: