Sveriges sjukliga mediaklimat

Dagens inlägg kommer till följd av medias reaktioner på söndagens val.

bojkotta_aftonbladet_expressen

De flesta som läser detta har säkerligen sätt reaktioner på söndagens val, antingen via sina Facebook-flöden eller via gammelmedia. Hur som helst är det ganska tydligt att många vill skuldbelägga människor med vissa åsikter. Och med vissa åsikter menar jag fel åsikter och med fel åsikter menar jag de åsikter som inte stämmer överens med den vänstervridna massmedians världsåskådning. Världsåskådning är dock ingenting som praktiseras i verkliga livet, vi vet alla att Jan Helin bor i ett etniskt homogent område och arbetar på en etnisk homogen arbetsplats, trots att han tydligen gillar olika. Vad han tycker är dock helt upp till honom, precis som vart han väljer att bo. Problemet ligger dock i att han inte håller med mig i åsikten om att alla faktiskt bör få ha sin egen åsikt utan att behöva trakasseras och skuldbeläggas. I min värld är det helt orimligt att folk blir tvingade och hetsade till att uttrycka sitt stöd för en viss opinion, ivrigt påhejade av vanliga människor som alltid är på jakt efter att plocka så många godhetspoäng som möjligt utan att riktigt tänka efter själva. Jag tänker oavkortat på 1600-talets häxjakt.

flagga_eu_cccp1

Jag är otroligt glad över att människor runtom i Europa vågade göra sina röster hörda. Jag är även otroligt glad över att EU-kritiska partier fick större makt.

Detta inlägg är återigen en uppmaning till att inte stödja massmedia. Det bästa sättet att göra detta på är att aldrig gå in på deras hemsidor, det är inte särskilt svårt. Vissa urskuldar sig med att “de måste gå in och läsa dumheterna som de skriver”, självklart är det bra att de inser att det är just dumheter, men faktum kvarstår att varje gång du går in på deras sidor får de en sidvisning, vilket är vad som driver tidningen framåt. Att gå in på deras sidor via nätet är precis lika illa som att köpa den fysiska tidningen. Om du känner dig träffad; Förlåt dig själv och tänk på att inte göra det i fortsättningen :).
SvD har en relativt neutral nyhetsrapportering som går alldeles utmärkt att använda istället, komplettera med Flashback så har du vad du behöver för att hålla dig uppdaterad!
Slutligen vill jag även uppmana er som läser detta att stå upp för dina åsikter på Facebook; om du ser en status där någon ondgör sig om hur hemska SD är, skriv då ett sakligt svar där du förklarar att det inte handlar om personliga åsikter inför olika etniciteter utan att det snarare är en fråga om hur samhället i stort påverkas.

%d bloggers like this: