Tänkvärt angående ekologiska produkter

jordgubb

 

Ovanstående bild är ganska talande när det kommer till val av matvaror. Nu misstänker jag att det inte är fullt lika illa här i Sverige men lärdomen kvarstår.
Tänk gärna på detta när du väljer vad du köper. Ett ganska klassiskt exempel som är ganska lätt att komma ihåg är glänsande äpplen; Glänser de onaturligt mycket beror det på att de är behandlade av ett visst ämne för att just glänsa, ett ämne vi inte behöver i kroppen. Ett annat exempel är tomater, speciellt äldre berättar gärna om skillnaden mellan riktiga tomater och ‘de tomater som man köper idag’. Nu bör vi självklart inte dra några slutsatser baserade på hörsägen men tendenserna kvarstår.
Som jag säkerligen nämnt förut förväntar jag mig inte att man bara ska köpa ekologiskt men att välja ut några varor som man lägger några extra kronor på kan vara värt det.

%d bloggers like this: