MSC Sverige

Upptäckte att jag inte har något enskilt inlägg dedikerat till denna märkning, detta får därför tjäna som ett översiktligt sådant då fisk med MSC-märkning är en stor del i min kost.

VR0A1435

Jag tycker om fisk, har alltid gjort det. Farfar var fiskare och även om han dog innan jag föddes så är jag till följd uppväxt med mycket fisk i dieten. Dock inser jag det ohållbara i den utveckling som sker i världshaven. Utfiskning är ett problem, jag vill inte vara ett del av det problemet. Varken min muskulära utveckling, mina smakpreferenser eller min hälsa går före Moder Jords välmående, jag försöker verkligen inte plocka några pk-poäng med denna inställning, det är bara rent sunt förnuft. Det är helt ohållbart att tömma haven på fisk, vi har ingen aning om hur obalanserna som uppstår kommer att slå mot ekosystemet. Jag har därför under en längre period (ca sex månader) endast köpt MSC-märkt fisk. Lämpligt nog råkar även min favoriträtt för tillfället vara MSC-märkta rödspättefileér. Det jag åt innan i fiskväg som inte hade märkningen var Icas tonfisk, som inte var någon fröjd för smaklökarna! Det är alltså ingen uppoffring alls jag gör. Jag väljer bara andra varor, detta går in ganska mycket i det jag skrev om i gårdagens inlägg, alltså att ett val av andra varor inte behöver bli en uppoffring så länge man ser till att tänka på att få i sig tillräckligt med exempelvis protein.

Mer information angående märkningen finns här: http://www.msc.org/
Hittade även en intressant artikel på SvD idag angående ämnet: http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/varlden/rakan-som-ska-radda-varlden_3797308.svd

Slutligen vill jag givetvis uppmana alla som läser detta att välja fisk med märkningen. Det finns ingenting alfa med att inte bry sig :).

%d bloggers like this: