Scampi/Jätteräkor

antiscampi

 

Vill så här på söndagsförmiddagen ta en paus från studerandet och göra en god gärning genom att upplysa mina ärorika läsare om den otroligt ogudaktiga och blasfemiska scampin. För att kort sammanfatta vad det hela handlar om så hugger man i Kina ned mangroveskogar för att kunna odla dessa jätteräkor. Efter att blivit odlade på ekologiskt  förstörd mark så fraktas de över halva jordklotet för att hamna i Sverige. Jag kan skriva en mindre uppsats om dess faror och negativa miljöpåverkan, men jag tror vi alla förstår vad jag vill komma till ;). 

Detta är alltså en uppmaning från mig (med flera) att vare sig köpa eller äta scampi. För oss som ofta äter asiatiska bufféer i syfte att bli så muskulösa som möjligt bör vi hädanefter med fördel helt enkelt inte äta rätterna med dem i. Om restaurangen märker att det alltid blir över så kommer de så småningom sluta ta in varan i fråga. Underskatta aldrig den mest grundläggande av ekonomiska principer: Utbud och efterfrågan. Som konsumenter sitter vi på rejäl makt  i och med att vi styr efterfrågan.

För er tid, bjuder jag på ett:

livingart

 

forestshoot2

One Comment on “Scampi/Jätteräkor

  1. Pingback: Utbud och efterfrågan | Narcissus

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: