Scampi/Jätteräkor

antiscampi

 

Vill så här på söndagsförmiddagen ta en paus från studerandet och göra en god gärning genom att upplysa mina ärorika läsare om den otroligt ogudaktiga och blasfemiska scampin. För att kort sammanfatta vad det hela handlar om så hugger man i Kina ned mangroveskogar för att kunna odla dessa jätteräkor. Efter att blivit odlade på ekologiskt  förstörd mark så fraktas de över halva jordklotet för att hamna i Sverige. Jag kan skriva en mindre uppsats om dess faror och negativa miljöpåverkan, men jag tror vi alla förstår vad jag vill komma till ;). 

Detta är alltså en uppmaning från mig (med flera) att vare sig köpa eller äta scampi. För oss som ofta äter asiatiska bufféer i syfte att bli så muskulösa som möjligt bör vi hädanefter med fördel helt enkelt inte äta rätterna med dem i. Om restaurangen märker att det alltid blir över så kommer de så småningom sluta ta in varan i fråga. Underskatta aldrig den mest grundläggande av ekonomiska principer: Utbud och efterfrågan. Som konsumenter sitter vi på rejäl makt  i och med att vi styr efterfrågan.

För er tid, bjuder jag på ett:

livingart

 

forestshoot2

%d bloggers like this: