Angående LCHF (artikel på SvD)

Läste just följande artikeln: http://www.svd.se/nyheter/inrikes/experter-lchf-den-mest-effektiva-dieten_8541310.svd

Rubriken lyder “Experter: LCHF den mest effektiva dieten“. Först och främst vill jag beklaga mig över att SvD, som enligt mig länge varit den enda tidningen av gammelmedia som varit någotsånär vettig, numera allt oftare använder sig av rubriker som inte skulle vara främmande hos Aftonbladet.

Hur som helst blir jag förundrad över folks envisa besatthet med att hitta “dieter som fungerar”. Vi vet redan sedan lång tid vad som fungerar. Kaloriunderskott. Begriper inte varför folk i allmänhet och till och med “experter” ständigt vill hitta nya magiska lösningar. Nu ljög jag visserligen, jag vet exakt varför man vill hitta genvägar, det är nämligen jobbigt att träna och det är jobbigt att vara hungrig.

Angående att man tappar mycket vikt i början av LCHF är på grund av vätskeförlust när man utesluter kolhydrater ut kosten, denna vätskevikt återvänder sedan när man återgår till kolhydrater.

Slutligen vill jag även påpeka att jag tycker att större mängder kolhydrater är reserverat för människor som tränar. Om man lever en stillasittande livsstil kan man med fördel äta mindre kolhydrater (och fett för den delen). Jag kommer utveckla detta djupare i ett kommande längre inlägg om LCHF.

WP_20130830_001

Mmmmm, kolisar 🙂

%d bloggers like this: