Ineffektivitet

Någonting jag uppmärksammat under en längre tid och bör nämnas. Kommer säkerligen skriva mer om ämnet längre fram.

yäbaddi

Bilden har ingenting med texten att göra utan är endast där för att den är så fin 🙂

En sak jag tänkt på under en längre tid är hur ineffektivt människor i allmänhet sköter sin tid. Ett exempel som de flesta studenter kan relatera till är hur man väljer att prioritera sin tid under föreläsningarna. Många som har med sina datorer sitter inne på Facebook en stor del av lektionstiden. Jag kan redan nu erkänna att jag inte heller alltid tycker att det föreläsaren har att säga är det mest spännande i världen. Likväl har jag tagit mig till föreläsningssalen och har precis som alla andra studenter på plats ca en timme på mig att ta in så mycket kunskap som möjligt. Att spendera hälften av tiden med annat är minst sagt ineffektivt. Om man inte tagit sig till kunskapen under lektionstid kommer man ändå att få spendera tid på att läsa om ämnet senare, vilket i slutändan leder till att mer tid lagts ner på ämnet i fråga.
Förra hösten läste jag dubbelt under första delen av höstterminen (för att påvisa min intellektuella dominans, samt för att få tillgång till Ekonomisk Historia B till våren), min plan då var att aldrig studera under helgerna, detta tvingade mig till att vara stenhård på att behålla fokus när jag väl studerade under vardagarna. Om jag satte upp två timmars studietid så var det det som gällde.

Kopplingen till gymmet är alltså att man bör spendera sin utvalda tid med fullt fokus och intensitet. Nedanstående citat är ganska talande. Det är inte den totala tiden du lägger ner på en viss aktivitet utan den totala effektiva tiden.

jason

%d bloggers like this: