Alla människor är inte lika mycket värda

Alla människors lika värde är någonting som i alla fall i den politiska debatten kastas hit och dit. Vad varje tänkande människa inser är såklart att detta är en hädelse mot allting som är rätt här i världen.

WP_20131010_001

 

Det är egentligen inte särskilt svårt att bemöta detta argument. Låt oss ta ett exempel. Å ena sidan har vi en ambulansförare, denna individ räddar liv titt som tätt. Hans skicklighet har många gånger varit avgörande för om patientens liv kunnat räddas. I övrigt sköter han sitt liv så som anstår sig en god samhällsmedborgare.
Å andra sidan har vi en knarkande våldtäktsman. Förutom att begå sexuella övergrepp så missköter han sitt liv totalt, han tar medel från staten för att finansiera sitt degenererade liv.
De som med handen på hjärtat tycker att alla människor är lika mycket värda förtjänar först och främst ett skenben över ansiktet och sedan behöver de läsa en bok. Att det ens finns människor med denna naturvidriga uppfattning är en direkt konsekvens av en hjärntvätt av samhället.
Låt oss titta på vilka signaler den här typen av resonemang sänder ut till människor i allmänhet (och framför allt till yngre som får detta inpräntat i skolan):
Gör vad fan du vill: Du är fortfarande lika mycket värd och har dina rättigheter.
Sköt dig, var en tillgång, inte en belastning, gör allting ditt bästa: FUCK YOU, du är fortfarande inte bättre än någon annan.
karolin

I en perfekt värld, i ett rättvist samhälle bör produktivitet och kreativitet hyllas och destruktiva beteenden bemötas med en järnhand. Jag sitter för tillfället och skriver dessa rader på min dator i takt med en mycket vackert komponerad låt  just på grund av att det funnits produktiva och kreativa människor. Från ingenjören som byggde datorn, till hjälten som låten handlar om till artisten som framför den.
Samtidigt finns det tjejer som inte vågar gå ut sent på kvällen på grund av risken för sexuella övergrepp.
Det finns hjältar och det finns onda människor. Hur mycket än samhället och skolan vill få dig att tro annat. Så kom aldrig och säg att alla människor är lika mycket värda, det nedvärderar alla dem som på ett eller annat arbetar för att vi alla ska få det bättre.

Hyllar Michel Bellman!

Hyllar Michel Bellman!

%d bloggers like this: