Vett och etikett på gymmet

Detta inlägg är till er som är nya i gymmet och inte riktigt vet vad som gäller socialt på gymmet!

abs4544

I egenskap av Alpha Ironmaster of Glory får jag ta mig större friheter på gymmet.

1) Den första och viktigaste regeln är att aldrig prata med någon under ett set. Om ni är ett sällskap bör ni även inte prata samtidigt som någon av er kör, fullt fokus är på den vars tur det är helt enkelt. Undantaget här kan vara under uppvärmingen. Börja heller inte prata med någon som är på väg i ett set. Det enklaste är att använda sunt förnuft. Om någon är på väg att köra sin huvudset knäböj och det är tydligt att han är väldigt fokuserad gå då för Guds skull inte fram och säg någonting oväsentligt.

WP_20130914_050

Ett otroligt smakfullt fotografi taget av Yours Truly från Inishmoore.

2) Var seriösa på gymmet. Det betyder inte att man aldrig får skämta etc men när det är dags för någon att köra sitt set är det inte läge att vara oseriösa, då är det fullt jävla fokus på maximal prestation för den som kör. Skrik gärna och visa att ni är med mentalt, i kontrast till att prata om annat.

547923_231814560294402_268488744_n

 

3) Till er som är över- eller underviktiga. Även om jag själv aldrig varit i den situationen förstår jag att det kan vara sjukt jobbigt att gå till gymmet med massa vältränade individer och känna sig helt borta. Det är dock viktigt att vara medveten om att ingen kommer att kolla snett på dig för att du är där. Du har i alla fall min respekt som är där och försöker. Självklart är min respekt det som betyder mest så kör på!

Fuuuuuuaaaaaaarrrrk! <3

Fuuuuuuaaaaaaarrrrk! ❤

4) Att fråga om tips eller råd är ok, så länge det inte tar tid från individens träning. De flesta grova killar är väldigt hjälpsamma men sätter självklart sin egen träning först. Så var respektfull och ta inte upp för mycket tid. Detta är också en bedömningsfråga. Det är ofta ganska lätt att se om någon vill prata eller vill tillbaka till sitt nästa set.

WP_20130915_007

5) Hygien. Tvätta händerna så ofta du kan, torka av svett om du svettat ner bänken etc.

6) Ta undan vikterna, gör det i alla fall tydligt att du är klar med vikterna.

alexkeps

 

7) Jag ändrar mig, den viktigaste regeln är att faktiskt att ge uttryck för beundran för min fysik.

8) Erbjud pass om det ser ut att behövas. Den första konversationen jag hade med med mitt gym-ex var “behöver du pass i bänken”. Hej Martin <3. Det är sjukt mycket lättare att utvecklas på ett gym om man vet att man kan ha någon som är med en om man vill köra tungt, vilket man för övrigt alltid bör göra.

Orion

Min slutsats blir således

Att helt enkelt vara respektfulla mot andra på gymmet. Tänk på att din träning är det viktigaste när du är där, detsamma gäller för de andra som är där. Se därför till att inte störa på något sätt när de kör, det är egentligen ganska enkelt. Olika gym har även olika sociala koder som man snabbt lär sig, med sunt förnuft kommer man dock långt! 🙂

%d bloggers like this: