När jag säger att jag är ren…

Jag känner att en liten uppföljning angående mig själv är på plats sedan mitt föregående inlägg (http://narcissus.se/2014/01/03/genetik/)

vengeful_angel_abstract_heaven_sky_sword_hd-wallpaper-142236

När jag säger att jag inte har tagit steroider eller olagliga preparat är det viktigt att förstå att det inte betyder att en människa i allmänhet kan uppnå en likande fysik. Det är så otroligt många faktorer som spelar in. Genetik för att bygga muskler i all ära, men det är i slutändan din mentalitet som är avgörande för om du ska lyckas (nu är detta i och för sig också till viss kopplat till genetiken men går till skillnad från ens gener för muskler att påverka till väldigt stor grad själv). Det kan störa mig något otroligt när någon tänker “aha, han är ren, då kan jag också bli som honom”. Och det är inte pågrund av genetiken som detta inte kommer hända, det kommer inte hända pågrund av att nästan alla människor inte vill gå utanför de sociala ramverken. Ett exempel är att sluta dricka. Nu är det inte så att alkohol automatiskt förstör alla dina muskler men det är helt klart en aspekt av livet som måste bort om man vill uppnå fysisk ära. De flesta är inte villiga att ta detta steg då det skulle påverka deras sociala liv för mycket. Ett annat exempel är att snygga till sin diet. De flesta är inte villiga att äta saker som inte är gott eller att gå hungriga, för vi är trots allt inte skapta för detta. Ett tredje exempel är att gå till gymmet varje dag, de flesta människor kommer aldrig sätta gymmet först, de kommer alltid ta det som ett sista alternativ. Nu är detta inte en artikel om folks vilja att hitta ursäkter men fenomenet är helt klart relevant för diskussionen. 

darknights

Så när jag säger att jag är ren så säger jag inte det för att jag på något sätt representerar vanliga människor som inte vill beblanda sig med de hemska steroiderna, jag säger att jag är ren för att jag är ren och är stolt över detta faktum. Tänk därför på att om du vill uppnå en gudalik fysik som ren så håller det inte att spela med samma regler som övriga människor. Det vill säga att du kommer att få göra uppoffringar och då menar jag heller inte att du bestämmer dig för en vit månad eller att inte äta pizza en viss lördag. Saker som inte gynnar dig måste helt enkelt bort så fort som möjligt. Detta gäller även sociala relationer, har du vänner eller till och med en flickvän som inte är bra för dig, be dem dra åt helvete. 
Viktigt är även att förstå att träning för mig absolut inte är samma sak som träning för en vanlig dödlig. Om jag säger att jag tränar på gym kan detta leda till missförstånd. För människor i allmänhet innebär detta “att hålla sig i form”, att gå till gymmet för att man måste, måhända för att man ätit lite väl mycket. Och när man väl tagit sig till gymmet så handlar det knappast om något rejält pass utan något halvdant försök till en blasfemisk övning. Detta gäller för den stora massan. Men även de som är seriösa med sin träning bör se över hur de tränar. För mig är ett gympass inget jävla skämt, det funkar inte för mig att glida in och ta det som det kommer. Nu vet jag att många tycker att jag är fanatisk. Och det är precis vad som är min poäng med denna artikel, att du måste vara extrem, det går inte att träna som alla andra, gör du det kommer du även se ut som alla andra. 

gladiator

Jag skriver inte detta för att verka överlägsen eller dryg. Jag vill bara vara ärlig. Jag har blivit beskylld för att ge falskt hopp. Om man mäter mig enligt en vanlig måttstock så skulle jag ge väldigt falska förhoppningar, men samtidigt har jag aldrig sagt att min fysik skulle kunna vara uppnåbar utan att leva på ett speciellt sett. Så när folk kallar ut mig är det för att de inte förstår att man kan sätta sig själv utanför ramen för hur majoriteten agerar om man vill uppnå ära. 
Jag vill alltså inte ge falskt hopp, utan genuint hopp! Jag lovar dig som läser detta att du kan uppnå en riktigt ärorik fysik, så länge du inser att det inte alltid är en dans på rosor!

The Chest, best there ever was!

 

%d bloggers like this: