Strongmanträning!

strongmangKörde idag ett strongmanpass! För de som inte är bekanta med de olika termerna är strongman alltså de grenar som tävlingen Världens Starkaste Man går ut på. Medan sporten styrkelyft innefattar marklyft, knäböj och bänkpress. Kort sagt att man säga att Strongman är mer diversifierat (fler moment).
Det var riktigt kul att testa min styrka i andra sammanhang än de övningar jag är van vid. Jag märkte under farmers walken (dvs att man greppar två tunga vikter och går en sträcka) att greppet inte är vad det borde, anledningen till detta är att jag är starkare i kroppen än i händerna. I övrigt satt styrkan bra i ben och rygg, vilket såklart är viktigt samtliga moment.alexstrongmanJag kommer att lägga upp en video senare i veckan, mästerfullt redigerad av min gode vän ovan. Ser även fram emot mitt nästa besök, då jag självklart är fast beslutad att förbättra mina lyft!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: