Några tips när det kommer till släpande muskelgrupper!

WP_20140201_001
Det finns en del olika metoder för att komma tillrätta med släpande muskelgrupper. Nedan är några viktiga punkter!

1) Öka frekvensen. Jag försöker träna allting två gånger i veckan. Om du har en muskelgrupp som släpar bör du sikta på att köra den så ofta som möjligt. Om exempelvis dina ben släpar (vilket är fallet för väldigt många), lägg in fler dagar som innehåller knäböj.

2) Ät mer under dagen då du tränar din släpande muskelgrupp. Detta gäller även under deffen. Exempelvis så äter jag mer under min pressdag (bänkpress, militärpress etc) då mina ben samt min rygg ligger före mina bröst storleksmässigt (proportionerligt). I praktiken kan detta innebära extra pwo-kolhydrater (lite extra godis för min del med andra ord 🙂 ).

3) Lägg ditt priopass efter en vilodag. Du kommer helt enkelt att ha mer energi att arbeta med. Detta gäller både på grund av att kroppen fått återhämta sig samt då du är mentalt jävligt taggad.

Jag har även gjort en videologg angående ämnet!

%d bloggers like this: