Varför kvällspromenader är bättre än morgonpromenader

alpha234

Tänkte gå igenom varför jag föredrar kvällspromenader framför att gå ut och gå på morgonen. För det första är deffpromenader inget måste. Jag föredrar dem då jag kan äta ca 300-400 gram mer kalorier under dagen vilket jag lägger på kolhydrater för att öka min prestation i gymmet. Men även på grund av att jag känner ett ökat välmående av promenader. Men det går som sagt lika bra att helt sonika äta mindre om man bara är ute efter att bränna kalorier.
En sak som många gör fel i är att de offrar sömn för att gå promenader på morgonen. Även om jag kan respektera uppoffringen i detta rekommenderar jag snarare att man alltid prioriterar sömnen, speciellt under deff då du kommer behöva återhämta dig så mycket som möjligt utan att förlita dig på ett kaloriöverskott. Sömnen är otroligt viktig, om du går upp tidigare för att gymma är det dock en annan sak men en promenad är helt enkelt aldrig så viktig så att du bör offra sömn. Offrar du sömnen kommer det snart att märkas av, mer om sömn i detta eminenta inlägg: (http://narcissus.se/2013/07/17/the-glorious-guide-to-sleep/).
Att gå på morgonen innebär för många att det måste göras innan jobbet eller innan skolan, vilket kan göra dig tröttare under dagen. Jag kan själv känna det ibland om jag gått på morgonen. Eftersom jag är mest produktiv på morgonen lägger jag hellre energin på exempelvis uppsatser eller  övriga studier än att gå en promenad (promenaden kräver trots allt ingen koncentrationsförmåga).
När jag går på kvällen gör det ingenting om jag blir trött efteråt då jag ändå aldrig (åtminstone inte under vinter och tidig vår) gör någonting produktivt på kvällarna, produktivt i bemärkelsen att jag behöver vara ultrakoncentrerad.
Det allra viktigaste i mitt resonemang är dock följande: Det enskilt viktigaste som händer under din dag är vad som sker under dina första set på gymmet. En promenad kommer aldrig vara särskilt taxerande på kroppen men om din prestation ens sjunker marginellt på grund av att du tagit en promenad på morgonen har du gjort dig själv en otjänst. Se till att vara så laddad som det bara går när du glider in i gymmet. Jag går min promenad efter min eftergymmetmåltid. Efter det äter jag ingenting mer men går ändå och lägger mig mätt och belåten men har bränt 300-400 kalorier bland det sista jag gjort under dagen.WP_20131020_031Slutsatsen blir således att det enskilt viktigaste är din prestation på gymmet. Lägg därför promenaden efter gymmet då risken minskar för en sämre prestation på gymmet. Sätt även sömnen före en promenad. Att offra sömn kommer att ge negativa konsekvenser ganska snart.

%d bloggers like this: