Svar till “Min helt vanliga tjejkropp”

Sanningen och rättvisan hinner alltid ikapp förbrytare. I detta inlägg bemöter jag kättaren Louise som startat en kampanj till förmån för fysisk dekadens. 

latsinwoofLåt mig först och främst klargöra att jag kan ha en viss förståelse för folk som stör sig på fitnesshetsen som konstant syns i media. Ett enkelt sätt att undvika detta är dock att sluta köpa de demokratiföraktande kvällstidningarna. Så länge folk köper deras produkter kommer de fortsätta på samma spår. Så om du klagar på dessa tidningar och deras budskap, gör som jag, gå aldrig in på deras hemsidor, köp aldrig deras tidningar.
Hur som helst är detta inte inläggets poäng. “Min vanliga tjejkropp” är en kampanj för att visa hur just en vanlig tjejkropp ser ut, och detta skulle självklart kunna ses som någonting positivt, om vi inte tar i beaktan hur dåligt form de flesta människor är i. Det är självklart helt i sin ordning att säga till en man att han är ur form och behöver träna. Att säga det samma till en otränad och ohälsosam kvinna är däremot helt tabu. Att vissa kvinnor reagerar mot fitnesshetsen har till stor del att göra med deras extrema lathet. De vill inte ändra sina liv av alkohol och skräpmat för att möta ett fysiskt ideal, det är trots allt lättare att skylla på annat, exempelvis onda könsroller, än att kritiskt granska sig själv. Det roliga här är att det ofta inte ens rör sig om stora förändringar för en kvinna för att uppnå en fysik som anses accepterad av samhället. Följande bild är ganska talande:hippoMen är precis lika utsatta för kvinnor när det kommer till skönhetsideal. Skillnaden är bara att det är otroligt mycket svårare för en man att uppnå idealet. Vi måste vara tydliga med att skilja på att uppnå en grym fysik och en fysik accepterad av samhället. Att för en tjej att uppnå en grym fysik kräver lika mycket hårt arbeta som för en kille. Men att för en tjej uppnå en accepterad fysik krävs det ofta inte mer än att (som bilder visar) sluta äta skit och dricka alkohol hela jävla tiden. Det är ingenting orättvist att tjejer i dåligt skick tvingas göra förändringar i sina liv. Jag tror samhället gör tjejer en stor otjänst i att hela tiden berätta för dem att de är fina oavsett, att alla är lika mycket värda etc. Tjejer måste sluta ta på sig offerrollen. Låt oss betrakta en till talande bild:hemanLåt mig berätta någonting som feminister sällan talar om; Som kille har du oändligt mycket mer press på dig, speciellt när du växer upp. Är du svag eller dålig på sport är chanserna stora att hamna längst ner i maktordningen. Det finns dock ingen som ondgör sig över detta. Det är en del av naturen. Precis som det är naturligt att jag är mer attraherad till vältränade och livskraftiga tjejer med en sund mentalitet istället för en dekadent och lönnfet feminist med tillhörande rödvin.
Vill man se ut som knark är det upp till var och en, men normalisera det inte och visa inte för yngre tjejer att det är ok att helt negligera sin fysik i någon sorts gest för att ni själva är för lata för att ge era kroppar den omsorg den behöver.
Åter till “Min vanliga tjejkropp”, ja det är så en majoritet av kvinnorna ser ut, men faktum kvarstår att de flesta kvinnor har dåliga fysiker, och att jag säger det är inte för att jag bryr mig om utseendet, ens fysik är endast en manifestation av ens mentalitet. En negligerad fysik är därför ett symptom på lathet och lathet är aldrig eftersträvansvärt.trackarenaAvslutningsvis vill jag nämna att jag är fullt medveten om att feminister och betas säkerligen kommer ondgöra sig över mig och att jag är för muskulös (eller liknande märkliga uppfattningar) och det är helt ok att vissa människor tycker det. Alla har rätt till sin egen uppfattning. Jag vet dock att den livsstil jag förespråkar är överlägsen på alla sätt och viss än den ni förespråkar.

%d bloggers like this: