Kan man träna på x-timmars sömn?

WP_20140330_002Lanade som sagt Diablo 3 Reaper of Souls med den gode Abdominis (bild nedan) igår och vi bestämde oss senare på kvällen för att ta varsin god gammal hederlig kopp kaffe och har till följd endast sovit ca 2 timmar i natt. Det var längesen jag gjorde detta misstag men har nu lärt återigen lärt mig denna läxa, dvs om jag vill ha en god natts sömn bör jag inte inta koffein sent på kvällen. Nu råkar man ut för nätter med dålig sömn lite då och då, senast jag endast sov ca 2 timmar var förra veckan på väg hem från Irland (notera dock att det är väldigt sällan i övrigt detta händer).

fopparygg

Hur som helst, dessa situationer uppstår säkerligen för de flesta lite då och då och det är inte hela världen. Så länge din sömnrutin är god i övrigt, vilket betyder att du snittar runt 8 timmar var natt bör du inte oroa dig. Dina hormonnivåer rubbas först vid upprepade störningar av sömnen, så se därför till att hålla sömnlösa nätter till ett minimum. Detta brukar i och för sig lösa sig själv då man man brukar sova ganska djupt och bra natten efter en dålig sömn.
Till frågan: Om man sovit bra nätterna innan så är det ingenting som hindrar från att träna dagen efter. Idag till exempel ville jag inte vila då jag inte ville slösa gårdagens kaloriöverskott, dock så kände jag att jag inte kunde prestera på topp (samma sak gällde förra veckan), så jag körde helt enkelt ett “for the lolz-pass” där jag kör lite olika övningar för skojs skull. Om du känner på dig att du inte kommer att kunna prestera tillräckligt väl för att uppnå progression så är det helt enkelt att du skjuter upp passet till dagen efter och kör ett lättare pass eller vilar. Om du känner dig stark ändå så är det bara att köra!
Alltså, se till att inte göra det till en vana, men att gymma någon gång ibland efter en sömnlös natt är inte hela världen!

Mitt stora inlägg om sömn: http://narcissus.se/2013/07/17/the-glorious-guide-to-sleep/

Tar upp det lite i detta inlägg också från December:

%d bloggers like this: