Träna på resande fot

Tänkte dela med mig angående min filosofi vad det gäller kost och träning när vardagen inte är som den brukar.

WP_20140429_033

Jag ser till att försöka gymma så ofta det går (körde som vanligt på min kärestas gym under några dagar), jag bryter dock min progressionsplan och kör så kallade “for the lols-pass” eller “deload-pass” där jag i princip kör samma övningar men lättare vikt och fler repetitioner. Anledningen till att jag avviker från min vanliga progressionsplan är helt enkelt för att det inte finns en chans att jag kan progressa på min nivå om inte dagen varit upplagd för maximal prestation under passet. Detta är dock inte hela världen då kroppen får mer tid för återhämtning så att jag kan gå på de tunga vikterna återigen.

WP_20140429_046

Under de dagar som jag inte gymmar siktar jag på att hålla uppe proteinintaget och minimera kolhydratsintaget. I min värld är kolhydrater en prestationshöjare i samband med träning, när jag inte behöver dem spar jag gärna in de kalorierna. Undantag sker dock, exempelvis om frukost ingår i en hotellvistelse, notera att jag här även gör ett undantag vad det gäller min vanliga ätrutin enligt periodisk fasta, som sagt är det kcal in vs kcal ut som är avgörande och jag kan exempelvis lika gärna äta mycket till frukosten och äta mindre till lunch. Jag använder inte resor som någon ursäkt att spåra ur med kosten men är heller inte helt fastlåst i mina rutiner. Mitt bästa tips är att lägga upp det smart och flexibelt.

chest5

Ovanstående bild är från min namnsdags (Marcus) presspass, har som sagt ätardag under presspasdagen vilket bland annat innebar nedanstående pwo samt trerätters på en resturang på kvällen. Morotskakan gav bra tryck! 🙂

nomnom

Min slutsats är alltså att sköta kosten smart, dra i dig mer kalorier om du ska träna. Ska du inte träna, passa på att utesluta kolhydraterna för att hamna på ett underskott (om du deffar). Försök sköta träningen så gott det går också. Slutligen bör det även nämnas att under de dagar vi inte tränar gör vi andra fysiska aktiviteter, vandringar etc.

%d bloggers like this: