Hur säger man nej?

Tänkte idag skriva om någonting som är högaktuellt såhär i diettider! 

WP_20140429_033Någonting som kommer vara ett stort problem för många som vill förbättra sina kostvanor och gå ner i vikt är de sociala regler som ständigt gör sig påminda. En kvalificerad gissning är att 90% av alla som läser detta är killar. Detta inlägg riktar sig dock till mina kvinnliga läsare. Varför? undrar du. Det är helt enkelt så att det är otroligt mycket lättare för en kille att helt sonika inte bry sig om sociala regler. Kvinnor däremot är mycket mer socialt orienterade och har således mycket svårare att bryta mot sociala normer och regler. Exempelvis är det mycket enklare för mig att neka någon som försöker trycka på mig massa saker som jag inte behöver för stunden, exempelvis kaloritäta livsmedel eller alkohol, det är inte svårare än att jag kysser min biceps och skrattar åt dem och de inser sitt misstag och kanske till och med känner sig lite generade.
En tjej kan tyvärr inte göra detta utan måste ständigt förklara sig (vilket i sig är sjukt) medan den som vill trycka på henne onyttigheterna under tiden berättar för henne att hon minsann är fin som hon är och lägger till någonting nedvärderande om den demoniserade hälsosamma livsstilen. Man måste ju trots allt leva lite också, inte sant?
En intressant parentes i detta är vad det är för tragiska människor som uppfattar det som livskvalitet att dagligen äta skräpmat och under helgerna supa sig redlösa.
Nu har vi hur som helst etablerat det grundläggande problemet. Och vi kan lösa det på ett antal olika sätt. Nedan är några exempel.
1) Försätt dig inte i situationer där du tvingas konsumera produkter som kommer att stjälpa dig. Exempel; Gå helt enkelt inte till födelsedagsfikat.
2) Ljug. Om du inte orkar förklara att du gör en satsning för att gå ner i vikt, kom på en annan förklaring till att du inte vill äta eller dricka (tandont, vad vet jag).
3) Visa lite stake, stå för dina val, om de inte accepterar detta är de inte dina vänner och de bryr sig inte om dig. Hitta nya vänner som inte är dåliga för dig.Picture 193Mitt slutgiltiga tips är att helt enkelt att inte bry sig så mycket om vad andra tycker. Om de tycker att din satsning på dig själv är fel är det de som har fel. Inte svårare än så. Våga satsa på dig själv. Våga säga nej då och då. Din värld kommer inte gå under.

%d bloggers like this: