En sak som gjorde mig upprörd

Tänkte i detta inlägg ta upp en sak som jag tänkt på tidigare men aldrig riktigt skrivit ett separat inlägg om. Anledningen till att jag skriver det nu är att jag såg en sak på Instagram som gjorde mig aningen ledsen.

girlsfit

Vackra, atletiska kvinnor!

På Instagram följer jag en tjej från Australien. Tjejen i fråga är precis som de flesta som läser dessa rader inne i gymvärlden och lever den livsstilen. Jag tycker själv att hon ser bra ut. Hon ser kvinnlig ut i ansiktet och har feminina kurvor. Hennes armar gör varken av eller till i mina ögon. Det är helt enkelt en snygg tjej. ‘Problemet’ som vissa ser det är att hon är aningen muskulös. Håll i åtanke att det fortfarande rör sig om en feminin fysik. Det enda är att hon ser stabil ut, kraftfull. Och jag har full förståelse för att vissa killar tycker detta är läskigt. Man vill trots allt inte känna sig fysiskt underlägsen en kvinna.
Hur som helst hade hon sett en tråd om sig själv på Misc där tongångarna gick i stil med att hon såg ut som en man, att ingen kille någonsin kommer älska henne etc. Självklart blev hon efter ca 9 sidor hat ganska uppgiven och gick först i tankarna om att stänga ner sin Instagram, Facebook etc men bestämde sig som tur är att inte göra detta. Detta leder mig oavkortat till ett gammalt och väldigt sant citat:

“The myth that women should not lift heavy is advanced only by women who fear effort and men who fear women.” -Eric Midkiff, Olympic weightlifter”

Jag har också fått en hel del hat på Internet, nu senast har jag ett antal gånger blivit kallad för ‘woman’ pga mitt hår och givetvis har det alltid funnits de som helt enkelt nöjt sig med den ack så enkla kommentaren ‘steroids’. Detta gör mig inte särskilt mycket, för det första så är man som kille sällan bedömd efter sitt utseende, för det andra ligger det ganska nära till hands att ta ‘steroids’ som en komplimang (för att inte nämna att mitt hår är min stolthet så jag bryr mig inte om någon inte beundrar det, tycker snarare att det är märkligt).
Ingen av detta gäller för en tjej. Evolutionen har dikterat att tjejer i väldigt stor grad bedöms efter utseende, det är ingenting fel i det, det är helt enkelt så det är. Vad som däremot inte är dikterat av naturen är att killar ska sitta och ondgöra sig över att en tjej har mer muskler än de själva. Det är fullt förståeligt att vissa killar känner sig hotade att starka och livskraftiga kvinnor. Problemet ligger dock inte i att det finns starka tjejer utan att det finns en stor andel svaga killar. Där har vi en del av problemet. Den andra delen av problemet är hur samhället (de flesta människor) ser på tränande och atletiska tjejer. Jag kan vara helt ärlig med att säga att jag inte tycker om de flesta vanliga tjejer. Men jag är alltid först att försvara atletiska tjejer. Dels för att de helt enkelt är mer attraktiva (jag gillar livskraftiga och hälsosamma tjejer) och för att de vågar gå utanför normen (vilket också tyder på ett starkt psyke).
Jag vill därför med detta inlägg uppmana mina läsare till att visa lite mer respekt till tjejer som lägger ner tid i gymmet (eller vilken idrott som helst) och sköter sin kost. Som jag nämnt förut är fördelarna med att må bättre ingenting som bör vara reserverat för killar.

Slutligen tar jag mig rätten att berätta vad som är snyggt och vad som inte är snyggt.

girl

Detta är snyggt. Det finns ingenting som inte är attraktivt med den här fysiken.

tjockis

Detta är naturvidrigt. Det finns ingenting vackert med detta över huvud taget.

skinny_model

Detta är också extremt oattraktivt. Hon hade förmodligen DÖTT om hon spenderat en natt med mig. Evolutionärt sätt ingenting att satsa på.

 

%d bloggers like this: