Värdet av en god grammatik

Tänkte idag ta upp ett viktigt och relevant ämne. Det kanske inte låter så upphetsande men för Guds skull läs vidare!

glorious

Låt mig börja med en anekdot från lumpen. En av våra löjtnanter förklarade vikten av att sängarna skulle se prydliga ut (kom på tal vid ett tillfälle då någon lyckats stöka till sin säng efter morgonvisitationen). Han sa någonting i stil med “Det enda som en besökare kan bedöma er på i er frånvaro är hur era logement ser ut. Tror ni SAS eller SSG har stökiga sängar? Inte en chans. En stökig säng är en stökig soldat, en stökig soldat är en dålig soldat”. Ungefär så jag minns det. Det jag tog med mig från den lärdomen är att när det endast finns några få variabler att bedöma en människa på är det av högsta vikt att se till att man representerar sig själv väl inom de variablerna. Många av er som läser detta kommer förmodligen hamna i diverse debatter på Internet, om ni är som jag så handlar det antingen om politik eller träning. Hur som helst är språkbehandling a och o när det kommer till att debattera skriftligt. Om du har kass grammatik, exempelvis om du särskriver kommer du aldrig bli tagen på allvar, likaså om du använder dig av onödiga förkortningar och onödigt talspråk, exempelvis “e” istället för “är”.
För att återigen ta ett exempel från Instagram så följde jag en tjej som såg otroligt bra ut, gudarnas ben och rumpa var hon välsignad med, men så i ett inlägg gjorde hon tre särskrivningar på rad och min attraktion dog således direkt.
Nu kanske någon tycker att det är löjligt att haka upp sig på vuxna människors oförmåga att stava men precis som min goda löjtnant så väl uttryckte det så kommer även jag att bedöma folk efter vad de visar. En god fysik kan ta en långt, men endast om man samtidigt är smart. Vidare kan vissa tycka det är onödigt att lägga tid på att tänka på hur man skriver på Internet. Detta vill jag först och främst bemöta med att det knappast är jobbigare att skriva korrekt. Vidare visar det på en viss lathet att inte orka skriva ordentligt, och lathet är ofta smittsamt vilket innebär att man förmodligen även är lat inom andra områden. Är man osäker på hur ett ord stavas är det en lätt match att helt enkelt göra en snabb googling, samma sak om man är osäker på om ett ord är ett ord eller två. Så gör er själva en tjänst och se till att behandla språket väl så kommer ni som belöning få mer respekt! 🙂

I övrigt har jag även uppdaterat min Spotify-lista.

Latsbrah PWO of Metal and Glory

%d bloggers like this: