Presspass

Tänkte i detta inlägg ta upp hur ett presspass kan se ut. 

absmovie - Kopia

Många kanske redan känner till mitt upplägg, men det skadar inte att förtydliga det då och då. Under pressdagen gör jag överkroppens pressande övningar, detta betyder primärt bänkpress, pushpress, lutande hantelpress och någon isolationsövning för triceps. Angående repetitionsantal så försöker jag att hålla det till 5×5, detta är dock vad jag siktar på, vilket inte nödvändigtvis betyder att det är det jag gör (beroende på olika faktorer). Mer om det här: http://narcissus.se/2014/04/16/hur-manga-reps/
Jag försöker alltså även hålla det till 5 set, ibland blir det 4 set och ibland blir det 6 set, det varierar beroende på dagsformen, om jag känner mig särledes stark under en viss dag, av någon anledning, tar jag alla chanser jag har till att progressa, vilket kan betyda att jag kör fler repetitioner eller fler set.
Nedan är videon från gårdagens pass. Jag har inte med mina isolationsövningar för triceps men Abdominis kör dem slutet av videon (brukar även köra den över huvudet).

Jag kommer även framöver att göra videor där jag pratar och förklarar i videon hur övningsutförandet ser ut. Exempelvis vad jag tänker på när jag kör bänkpress etc.
Vidare så är skillnaden mellan en militärpress och en pushpress att man i pushpressen (varianten jag kör) använder momentumet från benen för att få upp vikten. Detta är även anledningen till att jag kör pushpress, mer vikt = mer ära.

 

%d bloggers like this: