Planer för hösten

Tänkte i detta inlägg dela med mig av mina planer för hösten.

herophysique

Jag kommer under hösten att börja börja med styrkelyft. Till er som följt denna sida ett tag vet att min träning redan är ganska inriktad på styrka och något lägre repetitioner. Steget till att försöka bli så stark som möjligt i 1RM istället för 3-5 är alltså inte så stort. Jag kommer dock lägga om schemat lite grann för att träna basövningarna oftare. Notera nu att jag inte på något sätt kommer att bli mindre genom denna träning, detta då styrka leder till massa*.
Anledningen att jag gjort detta beslut nu är på grund av mina begränsningar som naturlig. Jag kan helt enkelt inte bli så mycket större, även om jag är nöjd med min storlek så är det otroligt tråkigt att träna så pass mycket som jag gör utan att se några förändringar. Visst kommer jag att kunna lägga på mig mer massa över tid, men det kommer ta längre tid och förändringarna kommer bli mindre. Jag kommer fortsätta att träna lika hårt, skillnaden blir bara att mitt nya schema kommer att vara inriktat på maximal styrka istället för maximal volym över hela kroppen.
*Eventuella ändringar i hur kroppen får arbeta är att bröst och ben får mer jobb och armar och latsen får något mindre jobb, detta är jag bekväm med då större bröst är någonting jag vill ha och latsen är stora som det är, och ben kan man som sagt aldrig få för mycket av. legbrah1

Jag kommer att skriva mer om detta längre fram men det jag kan säga nu är att bulkarnas glada dagar är över för mig. Jag har en tendens att överäta, vilket självklart är normalt, speciellt när man tränar så mycket. Nu kommer jag däremot att försöka hålla mig inom räckhåll för 93 kg, vilket blir min viktklass, jag toppade 105 kg förra bulken, vilket även är nästa viktklass inom styrkelyft. Jag vill dock inte låta formen gå igen, utan kommer att försöka hålla mig hyfsat rippad (9-10% bf), anledningen till detta är att jag inte vill ha så långa deffar (inför kommande photoshoots etc) utan hålla ett ganska konstant intag över tid. Vidare leder detta oss in på min andra plan (som dock inte är spikad). Nämligen att eventuellt tävla i mens physique. Detta kommer nog vara ganska lagom för mig om jag ligger någonstans runt 93 kg.
Jag kommer alltså att försöka hålla fysiken som den är, men troligtvis och förhoppningsvis få större bröst till följd av alla pausbänkar! Jag kommer fortsätta att vara deffad och inneha en heroisk fysik!
Slutligen vill jag bara poängtera ut att en del av beslutet att tävla i någonting där ens fysiska prestation räknas kom efter Strongmantävlingen som var sjukt rolig. Grymt bra drag var det och jag hoppas på samma känsla inom styrkelyft.
Mer inlägg om hur mitt schema kommer se ut längre fram! Tills dess; Här är min uppdaterade Spotify-lista!

Latsbrah PWO of Metal and Glory

%d bloggers like this: