Latsbrah Steroider

Tänkte i följande inlägg reda upp alla eventuella missförstånd angående detta ämne. Ser gärna att detta inlägg blir referenspunkten för kommande diskussioner. Alltså om någon ens nämner ämnet, se till att han läst detta inlägg först innan han uttalar sig. 

legbrah1

1) Har jag tagit steroider? Varför inte?

Nej, för det första har steroider allting varit någonting med en otroligt negativ association i min värld, jag antar att den svenska skolan lyckades väl i det. För mig var steroider någonting man tog om man var för svag och dålig för att bli grov utan. Vidare hade inte mina antika hjältar tillgång till steroider, varför jag inte skulle kunna uppnå deras fysik om jag tog steroider då jag inte skulle vara sann mot det idealet.
Låt oss vidare titta på min utveckling under det första året av mitt gymmande. Jag gick upp 20 kg från 80 kg till 100 kg. Tänk dig nu in i situationen jag var i:
Steroider är någonting till för svaga människor, jag har lyckats bygga nästan 20 kg muskler på ett år rent, är det nu dags att ta steroider? (Notera nu även att det inte rör sig om 20 kg muskler utan 20 kg i kroppsvikt, med allt vad det innebär).*
Med vilken logik skulle jag gjort detta? Om jag uppenbarligen lyckats så väl under den första tiden bör det väl inte rimligtvis vara en god idé att då börja trycka? Kicken jag fick av alla komplimanger och resultat under den första tiden gav grym motivation och steroider var fortfarande någonting främmande och genomgående ont. Uppenbarligen gick det utmärkt att bygga rejält med muskler med rätt förutsättningar i övrigt, och på den banan fortsatte jag.
*http://narcissus.se/2014/06/18/angaende-20-kg-pa-ett-ar/

2) Tänker jag ta steroider för att bli större då jag mer eller mindre nått min naturliga potential?

Nej, även om det är tråkigt med en utebliven progression är jag nöjd med min storlek. Det kan tänkas löjligt att säga att man inte vill bli större men i mitt fall stämmer det faktiskt, storleken är jag helt och hållet nöjd med. Sedan är utseendet, hör och häpna, en ganska liten del av självutvecklingen vid det här laget, muskler är verkligen inte allt. För de som inte förstår det så handlar min fysik om en uppvisning av min inre mentalitet, det handlar inte om att se farlig ut eller att gå hem hos tjejerna (hade som sagt redan kört mycket kampsport innan så den första biten hade jag och jag var tillsammans med mitt ex under 5 år under vilka min transformation ägde rum).
Vidare så skulle jag som bekant behöva ta steroider för att vara framgångsrik i bodybuilding, men låt oss nu ta en en funderare; Varför skulle jag vilja tävla i bodybuilding på hög nivå? Bodybuilding har aldrig varit ett av mina större intressen, bodybuilding på hög nivå kostar mer än det smakar, det är ohälsosamt som fan. Folk tänker att jag har talang för det och bör därför satsa på det, jag har talang inom en rad olika ämnen som skulle gynna mig mer att satsa på. Träning för mig handlar till stor del om att vara produktiv och hälsosam, detta betyder att träningen måste gå i samklang med livet i övrigt, jag kan inte låta det ta över på bekostnad av mina andra mål.
Vidare har jag även en god och hög naturlig testosteronproduktion, denna vill jag värna om och förvalta på bästa sätt. Jag vet att när jag tar min första spruta testosteron kommer jag att få ta en spruta varje vecka för resten av mitt liv, det är inte någonting jag är redo att göra än (läs vidare).

3) Tänker jag ta testosteron när jag blir äldre för en god hälsa?

Ja, utan tvekan. Ett hälsosamt testosteron bör vara en rättighet för alla män, återigen handlar detta om välmående och produktivitet. Ett lågt testosteron är aldrig bra, precis som skyhöga doser av diverse preparat är negativt för hälsan är för låga nivåer också skadliga. När (eller förhoppningsvis om) mina nivåer sjunker kommer jag att ta testosteron, detta är ett beslut jag gjort baserat på logiska slutsatser utan att låta propaganda och diverse felaktiga moraliska värderingar ligga i vägen. Testosteron har i dagens samhälle en negativ klang, där mer feminina kvalitéer värdesätts högre,  och detta är givetvis beklagligt.
Hade alla män över 35 fått tillgång till testosteron i det övre lagret av en hälsosam nivå vågar jag lova att BNP skulle öka, detta till följd av just en ökat hälsa, både fysisk och mental, exempelvis är depression och lågt testosteron kopplade till varandra, och för att ta ett exempel ur den fysiologiska biten är en hälsosam nivå av testosteron gynnsamt vad det gäller kroppens funktion och välmående.
Alltså, jag kommer ta testosteron inom en rimlig dos för att vara produktiv, detta har ingenting med muskler att göra.

4) Har jag varit sugen på att ta steroider?

Tanken har givetvis slagit mig, men förutom de hälsorisker man oundvikligen tar genom att självmedicenera har jag som nämnt ovan redan nått en önskvärd storlek. Vidare får jag även en kick av vetskapen att det inte finns någon som kan matcha min mentala styrka, att gå in i ett gym och vara mest iögonfallande, jag säger inte att jag är störst eller mest muskulös, men jag har inte sett någon med en mer heroisk fysik än mig. Detta ger mig otroligt självförtroende. Att veta vad jag uppnått som ren är en god motivatör till att fortsätta på samma spår. Och sedan återigen som ovan nämnt är det någonting man gör för livet, när man tar sin första spruta så får man fortsätta med det.

5) Sammanfattning

Jag har alltså inte tagit några otillåtna preparat, detta då jag inte behövt det och inte velat gå den vägen av personliga skäl. Jag tycker att externt testosteron har en plats i samhället och kommer själv att nyttja det vid behov, som ett led i en hälsosam och produktiv vardag. Jag har inga planer på att ta superfysiologiska doser av något preparat då jag inte är villig att ta de hälsoriskerna samt för att jag inte behöver det för mina mål.

photo (1)

Värdefulla länkar.

http://narcissus.se/2014/01/03/genetik/

http://narcissus.se/2014/02/10/angaende-gener-igen/

http://narcissus.se/2014/01/17/en-stor-fordel-jag-har/

http://narcissus.se/2014/01/04/nar-jag-sager-att-jag-ar-ren/

 

%d bloggers like this: