Drar en sväng till Tyskland

Kommer under helgen att dra ner till Düsseldorf för att fotograferas med Marc Spielberg, samma fotograf som jag fotades med förra året, och därifrån de mesta av mina bästa bilder kommer.

latsbrah56

Detta är ett så kallat: TFP-shoot.

“Whatever the particular phrase the letters stand for, the basic idea is simple: In a TFP shoot, no money changes hands. The model doesn’t get an hourly or session fee, and the photographer doesn’t get an hourly fee, a session fee, or any pay for providing the model with prints and/or digital images. All participants are doing the shoot in hopes of getting good quality images for their portfolios.”

Jag får alltså bilderna och likaså får han bilderna (till våra respektive portfolios).
Resan ner och boende/mat betalas av fotografen. Om man vill dra en parallell är det ungefär som en konstnär som betalar för färg, penslar och canvas. I denna konstform så består dock utgifterna för fotografen av dels egen utrustning (kameror etc) samt även för utgifter relaterade till modellen (flygresan etc).
Vi skapar alltså konsten tillsammans där jag förväntas komma in i grym form och vara redo att ta episka bilder.
Att få möjlighet att göra sådant här är givetvis en ynnest som jag är otroligt tacksam för. Mitt hårda arbete har lönat sig :). Jag kommer även göra en liknande resa till USA om några veckor.
Vid hemkomsten skriver jag mer om hur en dag kan se ut etc.

 

%d bloggers like this: