Helgens fotograferingar

Tänkte sammanfatta lite av helgens eskapader. Kommer troligtvis att gå in i djupare detalj på de olika momenten längre fram i separata inlägg, detta får dock tjäna som ett översiktligt sådant.

z001

Uppladdningen består helt enkelt av att komma i bra form. Jag är inget större fan av att försöka manipulera vätskenivåerna dagarna innan. Jag såg helt enkelt till att under fredagen och lördagen inte dricka så mycket att det gick ut över definitionen. Viktigt här är även att tänka på att man ser hälsosammare och livskraftigare ut i ansiktet när man druckit mer vatten, och således även mer sliten ut om man druckit mindre, så man får försöka hitta en balans mellan ansiktet och kroppen.
Kosten under en dag av fotografering består av snabb och lätt energi, riskakor är att föredra. Man vill dels försöka få in kolhydrater i kroppen för att ge tryck och fyllighet till muskulaturen och dels inte att ha för mycket i magen (som vanligtvis blir fallet vid vanliga proteinrika måltider). Kosten består alltså vanligtvis, ungefär som vid en bodybuildingtävling, av riskakor med Nutella, bröd, bakverk, godis etc. Kaffe är även bra att ha för att orka med hela dagen. Det kanske inte låter så jobbigt att fotograferas men efter en hel dags poserande blir man ganska trött.
Ett större intag av mat och dryck sker med fördel innan man går och lägger sig, då hinner kroppen bearbeta detta intag under natten utan att svullna upp alltför mycket.

Latsspread1

Väl där åker man runt på diverse olika platser för att ta bilderna. Ovanstående bild är tagen vid en tågstation, platserna kan alltså variera från offentliga till avsides belägna, detta är även väldigt givande då man hinner se mer av landet. Ibland kommer även förbipasserande människor fram och vill ta bilder, vilket givetvis är roligt. En intressant iakttagelse kopplat till detta är att folk i allmänhet i Tyskland är mycket mer öppna med att beundra (märkte även detta förra året när jag var där), i Sverige så är det mer reserverade blickar som gäller, i kontrast till uppmuntrande och vänliga blickar i Tyskland (går även för USA och Irland).

10322846_691032280932971_4935559478292865552_n

Precis som platserna skiljer sig har varje fototillfälle/plats även ett specifikt tema, ovanstående bild är som texten antyder inspirerat av ett klassiskt krigartema. Medan bilden ovan är i seglarkläder och den översta bilden är i bayersk folkklädsel.
Mer bilder kommer upp längre fram. Jag kommer även åka till USA på ett till tfp-shoot om ca två veckor, mer om det senare.
Nedan är en liten video med några klipp från ett antal platser. Bäst att nämna redan nu att grammatiken i inledningen av videon är felaktig, vilket förstås är beklagligt. Det ska vara “die dunklen Wälder Deutschlands” . 

 

%d bloggers like this: