Anledningen till hashtags på Instagram

Tänkte idag skriva lite kort om varför jag börjat ‘hashtagga’ mina bilder på Instagram.

DSC_0026

Anledningen är väldigt enkel. För att få fler följare. Varför vill jag få fler följare? För att marknadsföra min Youtube-kanal. Min Instagram används för det mesta för att berätta vilka videor som kommer upp under dagen eller för att (som under gårdagen) efterlysa ‘Wednesday Q&A’. Alltså för att få in frågor.
Handen på hjärtat så gillar jag inte Instagram som format, det finns inget utrymme för något djupare budskap än just en cool bild och en kort beskrivning. Det är ingenting fel i det, tvärtom så finner säkert många grym motivation genom att se inspirerande bilder. Men för mig som vill förmedla budskap är det inget optimalt forum. Att skapa bra innehåll på Youtube eller exempelvis på denna sida krävs mer.
Hur som helst, åter till hashtaggarna. Ja, jag håller med om att de flesta är ganska löjliga, och de flesta som använder dem lever knappast upp till dess budskap. För min del gäller det att tagga mina bilder med relevanta och populära taggar (som folk söker på via sökfunktionen) för att driva trafik till min sida. Det handlar alltså inte om att på något sätt ge ut budskap via taggarna. Taggarna är ett led i sökfunktionen, om jag har ett budskap framför jag det hellre på ett djupare sätt antingen här eller på Youtube.

 

%d bloggers like this: