Varför inga mejeriprodukter?

Fick en del frågor angående varför jag tänkte testa att klara mig utan mejeriprodukter.sparta1

Som jag säkerligen nämnt vid ett flertal tidigare tillfällen har jag under hela livet ätit och druckit mycket mejeriprodukter, speciellt sedan jag började gymma seriöst.
Jag anser att mejeriprodukter är en bra källa till energi och en enkel källa till protein (kvarg, keso, vassle). Såvida man inte är laktosintolerant rekommenderar jag ingen att bulka utan mejeriprodukter, mjölk exempelvis är den ultimata gainern. Vi nordbor kan genetiskt sett dessutom hantera mer mejeri än andra folk, vilket är en fördel vi bör ta fasta på.
Jag själv har aldrig upplevt några problem med min stora konsumtion. Om du som läser detta upplever problem (vissa får problem med magen och/eller huden) vid en för stor konsumtion är det såklart dock lämpligast att dra ner på mängden mejeri du konsumerar.
Varför har jag då tänkt att testa att utesluta dessa ärorika produkter ur min kost?
Helt enkelt för att jag aldrig gjort det förut. Jag vill se hur kroppen svarar på det och tänkte genomföra detta experiment medan jag deffar, det blir förutom ett sätt att se hur min kropp svarar ett bra tillfälle att ta bort några källor till kalorier, samt att äta mig mätt på mat snarare än att låta exempelvis vassle stå för proteinintaget. Jag kommer att göra detta i några veckors tid och sedan gör jag en utvärdering. Notera dock att det ska till bra mycket för att jag skulle reducera intaget markant över en längre period. Älskar mjölk för mycket för att vara utan helt :).

%d bloggers like this: