Ryskt för hela slanten!

Ytterligare en uppdatering om min styrketräning!10519189_700835036619362_5673909389201655252_o

Som sagt har jag börjat med den ryska knäböjsrutinen, har nu avklarat den första veckan, dvs de första tre passen och imorgon går jag in i den andra veckan. Obsevera att jag inte räknar veckor utan snarare ‘cykler’ där tre passen under första veckan alltså blir en cykel!
Jag skrev i ett tidigare inlägg att jag eventuellt skulle köra RSR även till marklyften, dock lade jag dessa planer på is, det kändes för mycket att köra båda två och det brukar rekommenderas att man kör det ena eller det andra, dvs antingen böj eller mark. Efter en snabb konsultering med den gode Daniel Sjöberg aka Proxy på Kolozzeum (mycket kunnig, stark och estetiskt tilltalande ung man må jag säga), bestämde jag mig att satsa på knäböjen framöver och låta marklyftsträningen till mestadel bestå av att öva upp greppet, vilket är min svaga länk i lyftet.
Vidare börjar jag idag med bänkpressprogrammet Smolov JR vilket är ett treveckorsprogram, eller i mitt fall tre cykler a fyra pass. Jag kommer att lägga dessa pass då jag känner att jag har som mest energi men det kommer att bli antingen var eller varannan dag, alltså ungefär motsvarande fyra pass per vecka. Detta kommer ske i kombination med RSR.
Fullt fokus just nu ligger alltså på dessa två övningar samt att fortsätta stärka greppet. Angående kompletterande övningar kommer jag att köra tunga pushpressar och tidvis viktade chins, i övrigt kommer träningen att vara mer byggarinspirerad, dvs kontakt, pump etc (sådant som jag vanligtvis sågar). Anledningen till detta är att låta fullt fokus vara på de tyngre övningarna och att undvika skador.

Så här kommer dagens pass se ut: 6 set, 6 reps, 112,5 kg. 

Daniels Instagram: http://instagram.com/danieljsjo

%d bloggers like this: