Varför inte tävla i Athletic Fitness?

Tänkte idag ta upp varför jag inte tävlat i AF och varför jag inte har några planer på att göra det.

VR0A8844

Först och främst vill jag börja med att säga att jag tycker att AF är en bra sport som på ett utmärkt sätt kombinerar estetik med prestationsmoment. Det går inte att ställa upp och se grym ut utan att kunna backa upp det med att vara rejält vältränad.
Detta till trots ställer jag mig frågande till momenten som genomförs. Den egentliga anledningen ligger i dipsen men kan för förtydligandets skulle nämna att bedömningen av chins är ganska oregelbundet (där vissa får godkända repetitioner för en undermålig teknik etc) dock är nog detta någonting som kommer bli bättre med tiden.
Hur som helst är det i alla fall dipsen som är mitt hinder, en godkänt repetition går under 90 grader, och axeln mår som allra sämst i just den vinkeln. Och som alla vet så måste man träna på någonting väldigt ofta för att bli bra på det. Jag vill helt enkelt inte riskera min axelhälsa genom att köra djupa dips varannan dag. Kopplat till detta så är den enda träningsrelaterade skadan (eller egentliga skadan över huvud taget) från när jag körde djupa viktade chins (50 kg om jag inte missminner mig). Hade efter det ont i högra axeln i några veckor, varför jag efter den incidenten blivit extra försiktig när det kommer till axlarna.
Så anledningen till att jag inte kör AF är alltså att jag inte vill träna djupa dips flertalet gånger i veckan, dock vill jag nämna att jag har stor respekt för de som tävlar i sporten, som förutom ovannämnda detalj har en stark anknytning till hälsa och prestation.

%d bloggers like this: