Chokladbollar of The Gods

“Chokladbollar

Igår var jag så otroligt sugen på något litet gott till kaffet, så jag tänkte att jag skulle experimentera lite i köket. Jag bestämde mig för att försöka mig på en hälsosammare version av chokladbollar, då det kändes som ett härligt kaffekomplement. Resultatet:
Chokladbollar of The Gods
1 dl havregryn
1 msk cashewnötssmör
25 g bakprotein
Sötin + stevia (ung. hälften/hälften, anpassa mängden efter önskad sötningsmängd)
1 msk riven kokos
1 tsk vanlijpulver
1/2 msk hela linfrön
1/2 msk hela skalade sesamfrön
1/2-1 tsk kakao
0,5 dl vatten/kaffe
Blanda samtliga ingredienser med en gaffel till en jämn smet. Om kaffesmak önskas på bollarna kan en del av vattnet bytas ut mot vanligt kallt bryggkaffe (går säkert bra att ha i lite snabbkaffepulver istället om man hellre vill det). Rulla smeten till bollar (det blir lite kletigt, men det är så chokladbollar ska vara tycker jag!) Alla ingredienser är ungefärliga då jag inte skrev ned vad jag hade i förrän efter bollarna var klara, så ni får helt enkelt prova er fram. Lycka till :)”
Av min kära flickvän

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: