Testat att inte gå till failure

Träningen går för tillfället inte i den takt jag önskat mig. Som jag sagt flertalet gånger förut så kommer styrkeökningarna sakta, även under bulk. Viktuppgången går som den bör. Dock är en viktuppgång utan medföljande styrkeökningar tämligen oärorikt, då det innebär att man blir proportionerligt svagare. Nu har jag i och för sig ökat en del i styrka. Det som lett till en viss stagnation i styrkeökningarna har varit en viss omläggning i mina pass. Jag har nu börjat försöka att inte gå till failure, dvs att jag inte kör på tills det tar stopp under mitt första set utan jag lägger upp passet så att jag kan göra fler set med fler repetitioner och på så vis få en större total volym på en viss vikt. Jag kommer utveckla detta närmare senare. För att sammanfatta det kort så bränns nervsystemet temporärt ut när du går till failure och du blir svagare nästkommande set. Om du inte går till failure återhämtar sig kroppen snabbare och du kan klara av mer reps nästkommande set.

WP_20131011_015

WP_20131012_043

%d bloggers like this: