Värdet av ett bra gym!

En av mina framgångsfaktorer när det kommer till muskeltillväxt är utan tvekan att jag haft förmånen att träna på bra gym. För många kanske begreppet “ett bra gym” är lite vagt. 100 kg i bänkpressen är trots allt alltid 100 kg i bänkpressen. Och visst är det så, det går bra att göra goda ökningar på vilket gym som helst, så länge du har en skivstång och tillräckliga vikter. Enligt mig definieras dock inte ett bra gym nödvändigtvis av vilka materiella ting som finns på gymmet ifråga, även om det såklart underlättar om det finns flertalet bänkar och knäböjställningar. Istället tycker jag det är otroligt viktigt att man trivs bra på gymmet. Nedan följer några punkter som jag tycker alla som är seriösa med sin träning bör tänkta på.

Alltid bra tryck på Antonis!

Alltid bra tryck på Antonis!

Bra stämning på gymmet. Att det är en bra stämning på gymmet är givetvis viktigt för att man ska vara bekväm. Är man bekväm med sin omgivning är det lättare att fokusera på sin progression med vikterna istället för att tänka på annat.
Känna många på gymmet. Detta går såklart in i ovanstående punkt. Ju fler som känner varandra på gymmet desto mer avslappnad stämning blir det och framför allt finns det alltid tillgång till pass. Jag kan med handen på hjärtat säga att jag inte skulle haft ens i närheten av lika bra utveckling i det gudomliga bröstet om jag inte haft tillgång till pass i bänken. Att ha en passare som man litar på är sjukt viktigt i flertalet övningar. 
Den sociala biten. Detta går såklart även in i ovanstående stycken. Vissa är på gymmet bara för att träna (shut up and train etc). Men många (Yours Truly inkluderad) uppskattar även den sociala biten. Det är skönt att få träffa lite sköna människor om man exempelvis jobbat en hel dag eller (som i mitt fall) skrivit uppsats en hel dag. Jag har full fokus på vikterna under mina set men har ingenting emot att prata mellan seten (givet att det inte stör någon annan). 

Galway  <3

Galway ❤

Efter jag kom hem från Irland och Irlands bästa gym, West Coast Mecca, Galway City Gym, tränade jag över julen på ett kommersiellt och ytterst blasfemiskt gym. Motivationen var inte på topp, skillnaden mot ett riktigt gym blev verkligen påtaglig. Detta blev tydligt när jag gjorde mitt ärorika återtåg till Sveriges utan tvekan bästa gym, Antonis i Uppsala, och motivationen återvände till oanade höjder. På Antonis har vi ovanstående punkter, vilket jag är så otroligt tacksam för. Eftersom det är ett seriöst gym betyder det även att det finns seriösa och hjälpsamma människor där. Detta betyder att om du är nybörjare så kommer du inte få några konstiga blickar (alla har varit nybörjare någon gång och alla måste börja någonstans), om du är tjej kommer du inte heller få några konstiga blickar (Antoni är ett tryggt gym), för att vara ärlig är den enda som får blickar över huvud taget är när jag drar av mig tröjan och börjar beundra mig själv i spegeln. Men det är ok då jag är jag.

Slutsats: Om du för tillfället befinner dig på ett gym där du inte trivs. Överväg att byta gym, även om det innebär en längre resväg. Jag lovar dig att du kommer få bättre utveckling om du har större motivation att gå till gymmet. För mig gör det grymt stor skillnad om jag har ett antal bröder som är med mig när jag gör en övning än om jag kör själv på ett gym där jag inte trivs. 

Avslutningsvis vill jag att vi alla beundrar följande otroligt episka bild.

 happylatsbrah

%d bloggers like this: