24-timmarsfasta

Tänkte idag göra ett lite mer ingående inlägg kring hur man genomför en ärorik fasta! 

WP_20140318_010

När det kommer till att bli rippad är fastor guld värt. När du fastar 24 timmar sänker du veckans kaloriintag kraftigt (givet att du inte superkompenserar dagen efter), vilket är det viktiga när det kommer till att gå ner i fett.

1) Träna tidigt. För de som jobbar kan detta genomföras på en helgdag, för de som likt jag studerar kan den genomföras när du inte har någonting särskilt schemalagt (för min del just nu så skriver jag uppsats vilket betyder att jag kan lägga upp dagen precis som jag vill). Träna på fastande mage. Alltså gå upp, ta en kaffe eller pwo-produkt, dock tyvärr inget godis. Kör 10 g EAA innan och efter passet.

2) Kör med fördel ditt “lättaste pass”, för mig är det dragpasset, eftersom presspasset är mitt priopass och benpasset med knäböj och marklyft är så pass tungt är det mer logiskt att lägga dragpasset här. För er kättare och ogudaktiga individer som kör exempelvis en dag för bara armar är detta även ett givet tillfälle att köra en fasta på. Med lätt pass menar jag dock inte att du inte ska ge absolut allt. Givetvis ska du det.

3) När du kommer hem gäller det att få i sig så mycket protein som möjligt. Detta blir ditt enda mål under dagen. För mig kommer det bli ungefär som en vanlig middag och sedan en kvargshake (dvs kvarg blandat med vassle = 90 gram protein).

Resten av dagen kommer gå ut på att hålla hungern borta. Kaffe, te, Fun Light och vatten är dina vänner här. Se till att hålla dig sysselsatt. När dina tankar vandrar iväg och framåt kvällen hamnar på mat blir det jobbigt. Att gama är ett utmärkt sätt att hålla fokus på annat. Min plan för dagen är att skriva i några timmar och sedan gama järnet resten av dagen. När jag lägger mig på kvällen kommer jag vara djävulskt hungrig, och detta är bra. Att lyckas somna när man är hungrig är en otroligt givande känsla, detta då jag vet att jag kommer se mycket bättre ut när jag vaknar. Ungefär som att levla i ett spel :).
När du känner hunger, tänk inte på mat, tänk på hur du vill se ut, det fungerar varje gång för mig!
Det är därför inga problem för mig att genomföra fastor eller att gå hungrig. Jag vet vad som är belöningen.

grym

%d bloggers like this: